מסורבות גט בישראל

סרבנות גט היא ההגדרה למצב שבו גבר או אישה הנשואים על פי ההלכה מסרבים לתת גט לבן או לבת זוגם, למרות שאלה מעוניינים להתגרש.

הסיבות לסרבנות גט הן בדרך כלל אחת או יותר מהבאות:

  • סחטנות גט – כשהגבר או האישה מעוניינים לקבל יותר כסף ו/או רכוש ממה שבן או בת הזוג מסכימים לתת. במקרים אלה מעכבים את מתן הגט כאמצעי לחץ על הצד השני להסכים לתנאים הרצויים על ידי הסרבן/ית. במקרים אחרים של סחטנות, הצד המסרב מעוניין בשינוי של הסדרי הראייה של הילדים, ומשתמש בסרבנות על מנת שיטו את הכף לצד שלו.
  • קנאה – הרבה פעמים גבר או אישה מסרבים לתת גט לבן או לבת זוגם משום שהם לא יכולים לשאת את המחשבה שהם יהיו עם מישהו אחר מלבדם. על פי ההלכה, נשים מסורבות גט בישראל אשר מקיימות יחסי מין עם גבר אחר כל עוד הן עדיין נשואות על הנייר – גורמות לכך שהיא ובן זוגה החדש יוגדרו כנואפים, וחל עליהם איסור גמור להינשא גם לאחר סיום הנישואין. מעבר לכך – אם לאישה נולד ילד כתוצאה מקיום יחסי אישות עם גבר שאינו בעלה – הילד ייחשב כממזר ויוטלו עליו הגבלות בענייני נישואין. לעומת זאת, לגבר מותר לקיים יחסי אישות עם אישה שאיננה אשתו – גם אם הוא עדיין נשוי.
  • נקמנות – אם גבר או אישה רוצים לנקום בבני הזוג שלהם בגין יחס לא טוב שקיבלו מהם או מכל סיבה אחרת, סרבנות גט יכולה להיות עבורם הדרך לכך.
מסורבות גט בישראל

עמדת ההלכה בנוגע לסרבנות גט

למרות שההלכה מאוד תומכת בפסוק "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" ושעל פיה בנו זוג חייבים לעשות את הכל על מנת להשכין שלום בית, אולם היא אינה מתירה סרבנות גט. יש כמה וכמה דברים שההלכה מתירה לעשות למי שמסרב גט, ביניהם הגדלת מזונות, ביטול מזונות, הרחקה מהקהילה וביטול קבלת קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי.

יש גם סנקציות אזרחיות שניתן להטיל על סרבני גט, ביניהן ביטול רישיון נהיגה, עיכוב יציאה מהארץ, מניעה מלהיבחר למשרה מסוימת ועוד.

מסורבות גט
ברוב המקרים בסופו של דבר סרבני הגט מתרצים או נאלצים להתרצות ולבטל את הסירוב, אולם הרבה נשים מסורבות גט נשארות עגונות במשך שנים רבות. מבחינת מספרים – כיום יש בין 150 – 200 נשים מסורבות גט בישראל, אולם אם סופרים את כל הנשים שהיו אי פעם מסורבות גט – מגיעים לאלפים.

במקרים של סירוב גט יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום, לקבל ממנו ייעוץ משפטי ולבצע את ההליכים הנדרשים על מנת לחייב את סרבן הגט להתיר את סירובו.

השאירו פרטים ונחזור
אליכם בהקדם

מאמרים בנושאים נוספים

מאמרים בנושאים נוספים:

אחזקת ילדים ומזונות

אחזקת ילדים ומזונות

כאשר משפחה עוברת תהליך של פירוק, אחת הסוגיות המורכבות והרגישות ביותר היא עתידם של הילדים. משמורת ומזונות ילדים הם נושאים שמעוררים רגשות עזים ודאגות עמוקות אצל שני ההורים. מצד אחד, ישנו הרצון להבטיח את טובתם ורווחתם של הילדים, ומצד שני, הצורך לשמור על איזון הוגן בין הצרכים והיכולות של שני ההורים.
שלום בית

שלום בית

תביעת שלום בית מוגשת לבית הדין כאמירה של אחד מבני הזוג העומד בפני הליך גירושין, כי הוא אינו מעוניין בפירוק התא המשפחתי אלא מעוניין לפעול למען שלום בית. בחלק מהמקרים הבקשה מוגשת בתום לב, באמת מתוך רצון של אחד מבני הזוג לשקם את היחסים המשפחתיים ולמנוע את "פירוק החבילה", אולם במקרים רבים אחרים היא מוגשת רק כדי "למשוך זמן" ולתת לאותו אדם את האפשרות לתכנן מהלכים שיפעלו לטובתו בתהליך הפירוד והגירושין, כגון שיפור המצב הכלכלי ובמקרים קיצוניים גם תכנון של בריחה מהארץ.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע”מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 000-000000

דילוג לתוכן